bezoek ons op facebook facebook logo

Veenhartkerk Logo

Agenda

Zondag 4 maart 2018
10.30 uur

Vrijdag 9 maart 2018
Veenhartfilmmaand
20.30 uur

Zondag 11 maart 2018
10.30 uur

Vrijdag 16 maart 2018
Veenhartfilmmaand
20.30 uur

Zondag 18 maart 2018
10.30 uur

Vrijdag 23 maart 2018
Veenhartfilmmaand
20.30 uur

Zondag 25 maart 2018
10.30 uur

Nieuws

Taakveld toerusting

Het taakveld toerusting was tot vorig seizoen het enige taakveld dat geen taakveldcoördinator had. Er is wel geïnvesteerd in cursussen bijv. Ontdek! of introductiecursus, maar bij de opbouw van de Veenhartkerk is er eerst prioriteit gegeven aan taakvelden als kringen of kinderwerk. Nu hebben we de stap gezet om ook van toerusting een volwaardig taakveld te maken. We willen van verschillende losse toerustingsactiviteiten doorgroeien naar een geheel waarin we elk jaar iedereen verdieping kunnen aanbieden. Doel van het taakveld is dat we elkaar uitdagen om ons geloof te verdiepen, om zo samen vol te worden van Jezus en vol van hem onze omgeving te omarmen.

Een belangrijke stap is het aanstellen van een taakveldcoördinator. Dat is Rianne Kole. Wij gaan samen dit taakveld invullen. Voor komend seizoen hebben we een jaarplanning gemaakt voor toerusting. Zie onderstaand. Zo is voor het hele jaar duidelijk wanneer er wat gebeurd. In de planning van Gerbram is de woensdagavond gereserveerd voor toerusting. Dit zal hij ook blijven doen op het moment dat hij als interim-predikant wordt uitgeleend. Naast de bekende cursussen, willen we komend jaar investeren in toerusting om samen aan de slag te gaan met het nieuwe gewaagde doel. Wat bedoelen we precies met netwerken? Hoe kan jij daarin meedoen? Hoe kunnen we elkaar daarbij helpen?

Verder willen we investeren in basiscursussen over bijv. de Bijbel, hoe leven christenen of over het christelijk geloof. Cursussen door en voor gemeenteleden. Aan het eind van het seizoen willen we ook verdiepingscursus aanbieden voor mensen die een verlangen om hun betrokkenheid bij de Veenhartkerk meer wortels te geven.

Wat staat er op het programma voor september en oktober?

6 en 13 september zijn er kringleiderstrainingen in Mijdrecht en Amstelveen. Er komt een introductie op het jaarthema voor de kringleiders. En een avond waarin we nadenken over hoe je op lange termijn de energie in je kring houdt. De avonden zijn bedoeld voor kringleiders uit De Veenhartkerk, de Stadshartkerk en de Opstandingskerk, maar iedereen is van harte welkom.

20 september is er een startavond netwerken. Dit is een vervolg op het laatste gemeentegesprek voor de zomer waarin het nieuwe gewaagde doel is gepresenteerd en we samen ook ideeën hebben bedacht en gedeeld. Ewoud Holsappel komt die avond langs om meer te vertellen over werken met netwerken. Ewoud is hierin gespecialiseerd en werkt er in de Stadshartkerk al langer mee. We willen die avond ook delen wat er al gebeurd in de Veenhartkerk en welke plannen er zijn en ontdekken hoe we elkaar kunnen helpen en inspireren. Als je al bezig bent of plannen hebt moet je er zeker bij zijn, maar uiteraard is iedereen van harte welkom.

Op 11, 18 en 25 oktober is er de cursus ‘Ontdek jouw missie’. Wil je graag praktisch en concreet actief zijn in je omgeving? Zou je best iets willen doen, maar heb je geen idee wat en hoe je dat aanpakt? Vind je het spannend om met mensen in gesprek te gaan over kerk en geloof? Dan zijn dit voor jou mooie avonden. In deze drie avonden gaan we ontdekken welke verlangens er bij ons leven, welke gaven jij hebt, welke nood er is in de omgeving, wat er allemaal al gebeurd en hoe jij daar je plek in kan vinden. Ook ontdekken we hoe je met anderen in gesprek gaat over geloof. Het worden geen theoretische avonden. Je blijft heel dicht bij jezelf en het resultaat is dat je direct en praktisch aan de slag kan. Gaaf als je meedoet.


Stille week vieringen en Pasen
Op 1 maart is de 40-dagentijd begonnen. Op 16 april gaan we samen Pasen vieren. Net als vorig jaar willen we in de stille week (de week voor Pasen) samen met Leef! iedere avond bij elkaar komen om toe te leven naar Pasen. 
De vieringen duren van 19:30 tot 20:30 uur en geven veel ruimte voor stilte en bezinning. We beginnen met een gezamenlijke opening, daarna kun je kiezen om samen een Bijbelgedeelte te overdenken, samen te bidden of samen creatief aan de slag te gaan. We eindigen met gebed. De avonden vormen samen een geheel, maar je kunt ze ook prima los bezoeken.

We begrijpen dat de meeste mensen niet de ruimte hebben om vier avonden te bezoeken, maar we willen je uitdagen om in de stille week in elk geval een van de avonden aanwezig te zijn. Behalve dat het een mooie manier is om naar Pasen toe te leven, vinden we het ook heel gaaf om dit samen met Leef! te doen. Het is een mooie manier om elkaar ook geestelijk beter te leren kennen.

Op Goede Vrijdag is er een viering in de Veenhartkerk. We maken daar altijd een mooi moment van om samen stil te worden bij het kruis en ons te richten op Jezus. Deze viering begint om 19:30 uur, zodat ook de grotere kinderen erbij kunnen zijn. 

Locatie samenkomsten:
Maandag 10 april: Het Honk (Gosewijn van Aemstelstraat 5 Mijdrecht)
Dinsdag 11 april: Veenhartkerk
Woensdag 12 april: Veenhartkerk
Donderdag 13 april: Het Honk
Vrijdag 14 april: Veenhartkerk

Gemeentegesprek 10 mei
Op 10 mei is er weer een gemeentegesprek in de Veenhartkerk! We willen op deze avond onder andere met iedereen in gesprek gaan over de financiën van de Veenhartkerk op de lange termijn. We willen als Veenhartkerk graag op eigen benen staan en niet meer afhankelijk zijn van steun. Dit zou onder andere kunnen door het uitlenen van onze predikant Gerbram, waardoor we de kosten die een eigen predikant met zich meebrengen niet meer alleen hoeven te dragen. Vanzelfsprekend heeft dit ook gevolgen voor de werkzaamheden die Gerbram nog voor de Veenhartkerk kan doen. Daarover gaan we graag met jullie in gesprek.

Daarnaast is er een nieuw gewaagd doel geschreven om de visie weer helemaal actueel te maken. Ook dit willen we graag aan jullie presenteren op het gemeentegesprek.
Iedereen is van harte welkom op 10 mei. De avond begint om 20.00uur en na het serieuze gedeelte is er ruim de tijd om met elkaar door te praten onder het genot van gezelligheid, een hapje en drankje.

Doelgericht jongerenwerk
Een maand geleden is er een gemeentegesprek geweest over geloofsopvoeding in de Veenhartkerk. Na die avond hebben zich 10 ouders en jeugdwerkers aangemeld om samen te werken aan een lange termijn visie en plan voor het kinder- en jongerenwerk. Afgelopen woensdag zijn we voor het eerst bij elkaar geweest. Als leidraad gaan we gebruik maken van het boek ‘doelgericht jongerenwerk’. Woensdag was vooral een kennismaking. Er kwamen gelijk al een groot aantal ideeën langs over hoe we intensiever met de ouders zouden kunnen samenwerken en hoe we de relatie tussen leiding en jongeren zouden kunnen versterken. We hebben ook nagedacht over hoe het jongerenwerk kan bijdragen aan de visie van de Veenhartkerk: vol van Jezus onze omgeving omarmen. De komende maanden zul je zeker meer van ons horen!

De volgende afspraak staat gepland voor 15 mei. Als je meer informatie wilt en/of mee wilt doen, je bent van harte welkom. Meld je aan bij Martin Oudman.

Kunstexpo
Zondag 19 maart is er in de Veenhartkerk een dienst met als onderwerp 'lijden en liefde' met aandacht voor de kunstexpo met kunstwerken van Femke van Os die de hele maand maart te zien zijn in de Veenhartkerk.

Gemeentegesprek over geloofsopvoeding op 1 februari
Wel of niet bijbel lezen aan tafel? Moet ik mijn kind leren hardop te bidden? En als hij/zij de kerkdienst niet leuk vindt, moet ik hem/haar dan toch dwingen om mee te gaan? En wat als de X-point avond samenvalt met de voetbaltraining? Wat mag hij wel en wat mag hij niet op televisie zien?

Als je wel eens met dit soort vragen zit, kom dan naar het gemeentegesprek op 1 februari. We willen met elkaar in gesprek gaan over de dilemma’s die je tegenkomt bij het opvoeden van je kinderen in geloof. En… als je niet (meer) met deze dilemma’s zit, maar wel graag je ideeën wilt delen / mee wilt praten, kom ook.

Om het gesprek goed te kunnen voorbereiden vragen we je om enkele vragen in te vullen en naar ons op te sturen. Om de enquête in te vullen, klik op bijgaande link (of plak ‘m in je browser):
https://nl.surveymonkey.com/r/TFK9V38

Namens Jeugdwerk en Oudstenraad, Martin Oudman


Ontdek!  -  Nieuwe cursus vanaf woensdag 26 oktober
Ontdek! is een introductiecursus in het christelijk geloof, bedoeld voor mensen die niet bekend zijn met kerk en geloof of op dat gebied een keer helemaal opnieuw willen beginnen.
Er is geen enkele voorkennis voor nodig en moeilijke vragen zijn zeker welkom!

Ontdek! is samen pratend, denkend, luisterend en ervarend op zoek gaan naar God.
Ontdek! duurt acht avonden en een weekend en is uiteraard geheel vrijblijvend. Ontdek! wordt gegeven op de woensdagen en we beginnen op woensdag 26 oktober.
Opgeven kan bij Gerbram (gerbramheek@veenhartkerk.nl / 0297-284711 of bij Robert (robert.hart@schneider-electric.com  / 06-53542072)


Introductiecursus
Dit voorjaar is er weer een introductiecursus. De introductiecursus is voor mensen die meer willen weten over de Veenhartkerk. Misschien ben je op zoek naar een kerk en wil je weten of de Veenhartkerk een gemeente is waar je je bij aan wilt sluiten. Misschien bezoek je de Veenhartkerk af en toe en wil je er meer over weten.

De introductiecursus heel geschikt om verder kennis te maken met de Veenhartkerk, je vragen te stellen en erover in gesprek te gaan en ook om te ontdekken of het een kerk is voor jou. Tijdens de introductiecursus praten we door over dingen als: hoe gaan we in de Veenhartkerk met de Bijbel om? Hoe kijken we naar Jezus? Waar staan we voor? Hoe kijken we naar onze omgeving? Waarom doen we de dingen zoals we ze doen? We nodigen je graag uit om mee te doen, je kunt jezelf opgeven bij Gerbram Heek gerbramheek@veenhartkerk.nl. Als je zelf al lid bent van de Veenhartkerk, maar je kent mensen voor wie de introductiecursus iets is, nodig ze dan vooral uit! De introductiecursus is niet geschikt voor mensen die nog kennis moeten maken met het christelijk geloof. Daarvoor hebben we in de Veenhartkerk de cursus Ontdek!
De introductiecursus is op woensdagavonden; 6, 13 en 20 april en 11,18 en 25 mei.


Het Paasverhaal voor iedereen
Veel mensen kennen de verhalen van Kerst en Pasen niet. Daarom hebben Leef!, de Veenhartkerk en de protestantse gemeente van Mijdrecht, en eerder al de protestantse gemeente van Wilnis het initiatief genomen op het Kerstverhaal in het dorp te gaan vertellen. En dat willen we nu ook met Pasen doen, mensen het Paasverhaal gaan vertellen. We hebben Theatergroep Pasen Live uitgenodigd om met hun Pasen Live Tour in de Willisstee in Wilnis te komen!
Dit is een professioneel toneelgezelschap dat op een eigentijdse spectaculaire manier het paasverhaal vertelt. Hun voorstellingen worden in allerlei plaatsen heel druk bezocht; kinderen, jongeren en ouderen genieten ervan. Kijk daarvoor eens op hun website cbproducties.nl of passionwilnis.nl.

De toegang is gratis. Neem iemand mee! We hopen dat veel mensen, die het verhaal niet (meer) kennen, naar deze voorstelling zullen komen. En daar kun jij bij helpen. Je bestelt een kaart en dan kun je eventueel ook een toegangsbewijs voor twee personen krijgen. Zo kun je zelf jouw familie, buren of vrienden uitnodigen voor deze prachtige voorstelling. Doet je mee? Je kunt een kaart of deze duokaart bestellen op www.passionwilnis.nl. De voorstelling begint om 19.30 uur, de Willisstee is open vanaf 19.00 uur.

Van harte welkom en neem een ander mee! Jos Honig, Leef!  - Rob Strubbe, Veenhartkerk  - Cobien van Koeverden Brouwer, prot. gem. van Mijdrecht


Tear veertigdagenkalender
Op 10 februari begint de veertigdagentijd. Net als elk jaar heeft Tear een veertigdagenkalender gemaakt voor die periode. Bij de kalender zit een gezinsschriftje om de kalender samen met kinderen te gebruiken. De kalender verwijst ook naar een website, waar elke dag een vlog voor en door tieners verschijnt. Het is heel leuk en mooi om zo samen de veertigdagentijd te beleven.
We hebben als Veenhartkerk dertig kalenders besteld. Wil je er een hebben, dan kun je die voor € 2,50 in de hal van de kerk meenemen. Het geld kan in het busje dat bij de kalenders staat.


The Passion naar de Willisstee, zondag 20 maart 2016, 19.30 uur
Het verhaal verandert niet, dat blijft altijd hetzelfde. Natuurlijk kun je dan ook denken dat het verhaal oud en stoffig is, maar het tegengestelde is waar: The Passion live is nieuwer dan het nieuws, het is en blijft voor ons een levensles van de dag. The Passion live 2016 is een productie voor gelovigen en ongelovigen, het is een productie die raakt door de muziek en het verhaal. Het is veel meer dan zomaar een productie, we hebben het publiek wat te vertellen en te brengen.

The Passion live 2016 is zoveel meer dan een productie. Het is een waar verhaal dat vertelt over liefde, pijn en verdriet. Maar de productie brengt ook juist hoop voor zoveel mensen, het verbindt ons met elkaar. Hij is aan het kruis gegaan voor jou en mij. Het is juist zo krachtig omdat het er is voor jong, oud, gelovig, maar ook ongelovig. Het is zoveel meer dan alleen een Bijbels verhaal. Het is hoe we samen in de maatschappij staan en hoe we hier en nu met elkaar omgaan. Het is een levensles.

Save The Date: 20 maart 19.30 uur
The Passion Live in de Willisstee


Workshop
In de Stadshartkerk in Amstelveen organiseren ze een hele leuke workshop over hoe je christelijke feesten viert met je kinderen.
Ze nodigen mensen uit de Veenhartkerk van harte uit om er ook bij te zijn!


Marriage course
In de Stadshartkerk in Amstelveen wordt vanaf 2 maart een marriage course gegeven. Een mooie manier om om weer een keer echt tijd te nemen voor elkaar en je huwelijk. Mensen uit De Ronde Venen zijn van harte welkom, bij voldoende aanmeldingen zijn Henk en Anneke bereid om hem ook in de Veenhartkerk te geven. Zou mooi zijn!
http://www.dichtbij.nl/amstelland/agenda/950331/marriage-course-werken-aan-je-huwelijk.aspx


Kerst - Op zoek naar het paradijs: Kerst: Een verhaal voor vluchtelingen
De kerstdiensten zijn een samenwerking tussen Evangelische gemeente Leef! en de Veenhartkerk. Op kerstavond is er om 20.00 een viering bij Leef! in de Willistee in Wilnis. Op eerste kerstdag is er een kerstviering om 10.30 uur in de Veenhartkerk. In beide diensten zal Gerbram Heek spreken. De dienst op Kerstavond 24 december is een meer muzikale kerstviering met een mooi kerstrepertoire waarbij bekende kerstliederen op hedendaagse wijze worden neergezet. Op Kerstochtend 25 december is de kerstviering meer gericht op het gezin. Van harte welkom!!!

    


Foto's van Kerst in het Dorp 2015
Klik hier.


Top2000-kerkdienst in Veenhartkerk in Mijdrecht

Mijdrecht - Op zondag 20 december organiseert de Veenhartkerk in Mijdrecht een Top2000-kerkdienst.

Een Top2000-kerkdienst is een kerkdienst gebaseerd op nummers uit de Top2000. De reguliere Top2000 wordt ieder jaar op NPO Radio 2 uitgezonden tussen Kerst en Oud en Nieuw.

De Top2000 staat boordevol mooie nummers over liefde, hoop en verdriet. Iedereen kent wel een nummer uit de Top2000 en heeft hiermee een bepaalde ervaring. Je eerste kus? De openingsdans tijdens je bruiloft? Een begrafenis? Elke keer als je dat lied hoort, denk je weer even terug aan toen. Heel veel nummers blijken prachtig te passen in een kerkdienst.

Geef je favoriete nummer door via daniel.palm@live.nl, en vertel er iets bij. Dit is overigens geen verplichting.
Een persoonlijke nummer 1 doorgeven kan tot en met zaterdag 5 december. Het enige criterium is, dat de plaat eens in de Top2000 heeft gestaan.


 

 

 

 

 

 


Jeugddienst Leef!
Wij zijn op zoek naar enthousiaste zangers, zangeressen en jeugd die een instrument bespelen!
Zondag 27 september zullen er 2 verschillende diensten zijn namelijk:
* Scholendienst in de Veenhartkerk vanuit de Beatrix school en de Julianaschool om 10.30 uur
* Jeugddienst in Leef! Voor alle jeugd uit de VHK, CGK, Leef! En jullie vrienden en bekenden! om 10.00 uur
Ben jij het naar wie we op zoek zijn??? Reageer dan snel en speel mee om de diensten tot een groot feest te maken!

Met vr. groet, Renate Verbrug  -  renate@verburg.nu


Scholendienst
Zondag 27 september om 10.30 uur is er in de Veenhartkerk een Scholendienst vanuit de Julianaschool en Beatrix school van Wilnis.


Introductiecursus Veenhartkerk
Regelmatig start er weer een introductiecursus. Bezoek je de Veenhartkerk regelmatig of sinds kort of wil je gewoon wat meer te weten komen over waar de Veenhartkerk voor staat, kom dan naar de introductiecursus. Mail naar gerbramheek@veenhartkerk.nl voor meer info.


Gebedsgroep Veenhartkerk
Sinds enige tijd is er een gebedsgroep gestart. In deze gebedsgroep wordt o.a. gebeden voor de Ronde Venen, de veenhartkerk en allerlei zaken.
Heb je iets waar je graag voor wil laten bidden, mail dan naar gebed@veenhartkerk.nl


Bijbel lezen in 1 jaar, haak nog aan!
Zondagavond 1 maart komen we als 'bijbellezers' weer bij elkaar om ervaringen te delen en elkaar te inspireren. Heb je zin om mee te doen: je bent van harte welkom. Je kunt ook nu instappen en mee doen met ons. Je bent de 1e maart van harte welkom om 20.00 bij Annemieke en Martin Oudman (Bruggesloot 1, 3641 ES Mijdrecht, 0297 267685).


12 januari 2015 - Ga de uitdaging aan: de hele bijbel lezen in 1 jaar!
Heb je ook wel eens gedacht: ik zou wat meer bijbel willen lezen? Of, ik zou graag de hele bijbel eens willen doorlezen? Dan is nu je kans! Vanaf februari dit jaar willen we met een groepje de hele bijbel in één jaar gaan doorlezen. Niet van kaft tot kaft, maar met een rooster waarbij we afwisselen tussen stukken oude testament en nieuwe testament. Het idee is om zelf iedere dag een aantal hoofdstukken uit de bijbel te lezen, volgens het rooster. Misschien met ondersteuning van een appje, maar dat zijn we nog aan het uitzoeken.

Om elkaar te motiveren zitten we te denken aan een regelmatige (maandelijkse?) bijeenkomst waarbij we elkaar bijpraten en mooie inzichten van de afgelopen maand delen. En... als het een maand toch niet gelukt is om alles te lezen, is dit een mooi moment om weer opnieuw aan te haken.

De startbijeenkomst is zondagavond 25 januari aan de Bruggesloot 1 in Mijdrecht. Als je mee wilt doen, meldt je dan aan bij Martin Oudman (oudman-vanveen@planet.nl). En als je nog vragen hebt of suggesties, mail dan op hetzelfde adres of bel naar 0297 267685.
De startbijeenkomst is inmiddels geweest. Hier het leesschema (feb.-mei) voor als je alsnog mee wil doen en een blad met daarop diverse muttige tips

Rooster  -  Tips1  -  Tips2


20 december 2014  - Kerst in het Dorp
Straattheather, Lichtjestocht en Levende kerststal in het centrum van Mijdrecht
Bekijk hier de foto's: https://picasaweb.google.com/VHKdRV/KerstInHetDorp2014

ontdek filmmaand
Copyright © 2017 | www.veenhartkerk.nl